Mihai Donțu a mai comis un accident, în noiembrie 2015

Data publicării:
ACCIDENT DONTU-1

Tamponarea s-a petrecut anul trecut, în seara zilei de 15 noiembrie, în Feldioara. Mihai Donţu era la volanul unei maşini de teren. Impactul a fost atât de puternic, încât vehiculul tamponat de deputat a fost proiectat în decor. Nimeni nu a fost rănit, însă partea din spate a autoturismului lovit a fost distrusă.

"Maşina a fost întoarsă la 45 de grade, a trecut un şanţ, am ajuns într-un gard ghimpat, cu sârmă ghimpată, la care am culcat doi stâlpi şi am mai parcurs încă vreo 15 metri. Dacă noi aveam 50 de km/h, el probabil că avea undeva spre 80, 90 km/h", spune Florin Tulea, șoferul implicat în accident.

Limita legală de viteză valabilă pentru sectorul de drum pe care s-a produs tamponarea este de 50 de kilometri pe oră. Poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului,însă nu au calculat viteza vehiculului condus de deputat, pe motiv că nimeni nu a fost rănit în accident.

"S-a întocmit proces verbal de tamponare, pentru nerespectarea distanţei corespunzătoare în mers, şoferul vinovat de producerea accidentului a fost sancţionat contravenţional", a precizat cms. șef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Brașov. 

"Ar fi trebuit să stea, să reflecteze, să se gândească ce ar fi putut să se întâmple dacă în loc de şanţul şi locul viran în care am intrat exista un cap de pod, o casă, un gard, eram în localitate, puteau să fie şi lucrurile acestea. Ca atare n-a învăţat nimic, ca atare a recidivat", spune Florin Tulea, șoferul implicat în accident.

Potrivit procesului verbal încheiat cu ocazia tamponării, Mihai Donţu şi-a recunoscut fapta şi a fost de acord ca pagubele produse să fie acoperite din asigurarea sa de răspundere civilă. Deputatul nu a putut fi contactat însă, pentru a comenta circumstanţele accidentului din noiembrie 2015.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri