Sari la conținut

Ministerul Apărării comandă lucrări la IAR Ghimbav

Producătorul de elicoptere ar putea fi solicitat pentru lucrări de reparaţii şi mentenanţă în general pentru elicoptere de tip Puma. Lucrările vor putea începe, însă, abia după ce Ministerul Apărării va primi aprobare de la Guvern, privind suplimentarea bugetului.

Potrivit lui Neculai Banea, directorul IAR, suplimentarea comenzilor de la stat pentru acest an ar fi un colac de salvare pentru producătorul de elicoptere, grav afectat în ultimii ani de reducerea cheltuielilor alocate de Guvern pentru apărare.

Astfel, de la afaceri de 200 milioane de lei în 2008, compania de stat a ajuns anul trecut la afaceri de doar 35 de milioane de lei. Tot din cauza problemelor financiare cauzate de criză, din 2008 au fost disponibilizaţi circa 600 de angajaţi ai societăţii, iar în prezent IAR Ghimbav mai lucrează doar cu 300 de oameni.

Cei mai importanţi clienţi ai societăţii sunt MApN, prin Statul Major al Forţelor Aeriene şi Statul Major al Forţelor Navale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi SRI.