Sari la conținut

Mitinguri anti-Ponta în oraşele din centrul ţării 

Protestul de la Sibiu a început în jurul orei 13:00 şi a durat aproximativ o oră. Oamenii au plecat de la sediul PNL în marș, spre Prefectură, unde s-au oprit și au scandat lozinci antiguvernamentale.

"Păi cum să nu protestezi, când vezi că în fruntea Guvernului se află un plagiator și un penal? Simplu. Nu merită să stea acolo. Noi am votat, în noiembrie, un om cinstit, un sibian, să sperăm că scăpăm de Ponta și clica lui", a spus un protestatar.

"Să se ducă Ponta. A făcut greșeli destule. Ajunge, gata. Atât!", spune alt protestatar revoltat.

"Am venit să strigăm împotriva premierului penal", spun un sibian.

Un miting, de proporţii mai mici, ce e drept, a avut loc şi la Sfântu Gheorghe. Aici doar 40 de oameni au pichetat sediul Prefecturii Covasna. Printre motivele care i-au scos în stradă se numără scandalul de plagiat în care a fost implicat premierul, felul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în diaspora sau faptul că Victor Ponta este urmărit penal.

"Multe locuri de muncă promise, proiecte de infrastructură nerespectate, schimbarea legilor învăţământului de multe ori, schimbarea ministrilor, mulţi miniştri acuzaţi penal", spune un protestatar.

"În acest moment ar trebui să îşi dea demisia doar ca să îşi respecte cuvântul. Dânsul cu gura lui a spus că dacă va intra în anchetă îşi va da demisia, lucru cu care ne-a obişnuit, a nu-şi respecta cuvântul dat", spune Mădălin Guruianu - preşedintele PNL Sfântu Gheorghe.

În ce priveşte rezultatul moţiunii de cenzură, şefii PNL Covasna au avut păreri împărţite.

"Matematic, sigur, moţiunea nu poate să treacă. Noi sperăm totuşi la o umbră de conştiinţă în rândul PUNR-ului, bănuiesc că acolo sunt şi oameni care nu sunt chiar infectaţi de PSD", a declarat Codruţ Opaiţ - copreşedinte PNL Covasna

Protestele s-au încheiat fără incidente şi au fost organizate cu aprobarea primăriilor din cele două oraşe.

Reporter: Adela Mohanu, Sorina Secelean
Operator: Lucian Sandu, George Oltean

Pe aceeași temă