Sari la conținut

Mofete pentru nordici 

Turiştii sunt reprezentanţi ai unor agenţii de turism şi ai unor cluburi de pensionari din Norvegia şi Letonia. Ei au ajuns în România încă de luni. Până astăzi au vizitat mai multe zone din judeţul Covasna, şi câteva din hotelurile care oferă tratamente cu mofete şi apă minerală. Totul, cu scopul de a se convinge că merită să vină cu prietenii şi rudele, în vacanţă sau la tratament în Covasna.

"Înainte să începem acest proiect eram sceptic, dar acum totul se prezintă mult mai bine după ce am văzut împrejurimile şi acum tot grupul planifică excursii aici, în toamna anului viitor. În mare parte sunt preţuri bune pentru noi", spune Vesa Halianiemi - reprezentant agenţie de turism din Suedia.

"Am gustat apa minerală. Nu, nu mi-a plăcut gustul trebuie să crezi în calităţile ei. Dacă crezi, atunci e sănătoasă", spune Lucy Calebrin - reprezentant club al pensionarilor, Suedia.

Procedurile medicale şi facilităţile oferite de hoteluri le-a surâs nordicilor. Astfel că hotelurile încearcă acum să-i atragă şi cu pachete speciale. Spre exemplu, 6 nopţi de cazare la un hotel de patru stele din Covasna, cu demipensiune şi tratament complet, costă aproximativ 1.900 de lei/persoană. La un hotel de trei stele, un pachet de 6 nopţi de cazare şi proceduri medicale incluse costă 900 lei.

"Principalele pachete pe care le oferim turiştilor noştri conţin trei servicii şi anume cazare, masă, în principal demipensiune sau pensiune completă şi tratament. Tratamentul include aproximativ trei proceduri", spune Andreea Puiu - director marketing, hotel 3*, Covasna. 

"Chiar încercăm să accesăm alte pieţe externe. În momentul de faţă singura piaţă pe care putem spune că suntem prezenţi e piaţa Israelului", spune Ovidiu Olariu - director de marketing, hotel 4*, Covasna.

In următoarele luni hotelurile din Covasna să creeze pachete pentru agenţiile de turism din cele două ţări, şi care vor fi promovate persoanelor de vârsta a doua şi a treia. Proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Covasna are o valoare de aproximativ 270.000 de euro, bani europeni.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alex Apetroae

Pe aceeași temă