Sari la conținut
News Alert

Monster trucks, la Râşnov

Vali Panait a venit de la Focşani ca să se relaxeze în weekend la munte. A aflat că la Râşnov poate să trăiască experienţe de neuitat la bordul unui monster truck, o maşină de dimensiuni mari, care reuşeşte să treacă peste orice obstacol. 

"Te simţi ca o vedetă, bănuiesc. Interesant, nu am mai văzut aşa ceva până acuma, pe viu. Băieţii se pricep, se pare că nu e prima dată când fac ei treaba asta", a povestit Vali Panait.

Oricine trece pe la Râşnov poate să închirieze un monster truck ca să-l manevreze peste obstacole sau, pentru cei mai puţin curajoşi, există şi posibilitatea să fie simpli pasageri, alături de instructori specializaţi.

"Mi-a plăcut, aş vrea şi eu să mă dau. Cel mai mult mi-a plăcut când a sărit pe maşini şi motorul ăla a cam luat-o", a spus un copil încântat de ce vede.

Robert este din Bucureşti şi ultimele şase luni şi le-a petrecut în atelierul auto, sub monster truck-ul pe care l-a asamblat bucată cu bucată din autorturisme mai vechi. Cu ajutorul unui prieten a reuşit să construiască două automobile de diverstiment, pentru amatorii de adrenalină.

"Monster truck-ul a fost o idee care a venit acum un an de zile, uitându-mă la nişte joculeţe de pe calculator şi la sugestia fiului meu care şi-ar fi dorit una reală şi am zis, hai să facem două dacă tot ne apucăm", a spus Robert.

"Din fericire pentru noi este primul din România. Inaugurăm primele piste de monster truck şi de crush din România, ne gândim tot timpul să aducem ceva nou turiştilor", a spus Iancu Soiu - proprietarul parcului de monster truck.

Tot la Râşnov, amatorii de viteză pot să închirieze şi maşini speciale pentru crush, adică tamponări controlate. În felul acesta, şoferii pot învăţa cum să evite accidentele rutiere.

Preţul pentru o tură cu monster truck-ul poate să ajungă până la 300 de lei, iar cei care vor să conducă maşini de crush trebuie să plătească 100 de lei. În parcul monster trucks se ajunge pe DN73, la ieşirea din Râşnov spre Predeal.