Sari la conținut

Moutain bike pe culmile munţilor

Peste 400 de participanţi s-au înscris la competiţia de mountain bike. Concursul a presupus străbaterea a două rute, una lungă de 69 de km şi una scurtă de 39 de km, pe un traseu ce a pornit de la Liceul Sportiv şi a parcurs poteci şi drumuri forestiere din Masivul Postăvaru. 

După un traseu parcurs mai bine de 4 ore, pe arena liceului Sportiv a sosit şi câştigătorul competiţiei din acest an. Lucian Logigan, participă pentru a 4-a oară la concursul de mountain bike şi trei ani la rând a reuşit să obţină trofeul cel mare.

"N-am avut probleme, a fost greu fizic şi pe ultima parte am avut crampe, nu ştiu, cred că nu m-am hidratat destul sau nu ştiu exact, dar în fiecare an păţesc la fel pe ultima, pe Tâmpa şi acolo tot timpul am crampe şi la sosire", a spus Lucian Logigan.

Deşi competiţia este dedicată amatorilor, organizatorii susţin că este una dintre cele mai grele din ţară şi o recomandă începătorilor.

"Pe traseu sun amplasate fie saltele, fie zone cu plasă pentru că sunt zone dificile şi pentru a nu aluneca în prăpastii sau zone periculoase, toate aceste zone sunt amenajate pentru siguranţa cicliştilor. Tocmai de aceea repet nu este neapărat un concurs pentru începători", spune Sebastian Vrânceanu, PR eveniment.

Câştigătorul primului loc la tura lungă a fost premiat cu 800 de lei, iar câştigătorul turei scurte a oţinut un un premiu în valoare de 600 de lei. Concursul din acest weekend a fost prima ediţie a triadei de mountain bike. Următoarele competiţii vor avea loc in luna iulie la Păltiniş, iar în august va avea loc ultima etapă în luna august la Sibiu.