Sari la conținut

Muntele care l-a vrăjit

A iubit muntele şi muntele l-a iubit pe el. A făcut prima sa fotografie in 1955, cu un aparat vechi, cu burduf. De atunci şi până în ultimele sale zile, a surprins viaţa şi natura în cele mai frumoase şi misterioase ipostaze.

Pe lângă iubirea pentru munte şi fotografie, Ver Nastasi a fost un prieten de nădejde. Cu toţii îşi amintesc de el cu drag şi spun determinarea lui îi influenţa întotdeuna şi pe cei din jurul său.

"Avea o vorbă: dacă vrei să ştii dacă o imagine e bună sau nu, o aşezi undeva unde o vezi în fiecare zi de 20 de ori şi dacă după două săptămâni încă îţi place, înseamnă că este o fotografie bună" îşi aminteşte ghidul montan Iulian Cozma, vorbind despre Ver Nastasi.

A fost membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România si membru fondator al fotoclubului EXDECO. Imaginile sale au facut inconjurul lumii: Tai Pei, Madrid, Mont Real sunt doar csteva dintre saloanele de artă fotografică ce i-au premiat lucrările.

In 1998, salonul de la Beijing i-a acordat medalia de bronz, pentru lucrarea "Pădure grafică". Chiar dacă nu mai este printre noi, a lăsat în urma sa adevărate lecţii de geografie care deschid oricui apetitul pentru mers pe munte.