Sari la conținut

Nereguli în şcolile din Harghita

Copiii şi părinţii sunt nemulţumiţi că produsele de panificaţie sunt vechi iar ambalajul este mai tot timpul deteriorat.

" Ambalajul nu e corespunzător, nu se poate închide nici de-o parte nici în cealaltă, gustul...lasă de dorit ", spune un părinte.

Ba mai mult, la o şcoală din Odorheiul Secuiesc profesorii au găsit cornurile deteriorate, lucru care i-a revoltat. 

" Cornul respectiv l-am găsit când lipseşte o bucăţică. Cornurile nu sunt prea proaspete, nu ştiu când ajung în Odorheiul Secuiesc ", susţine Simo Melinda - director adjunct la Liceul de Artă Odorheiul Secuiesc. 

Opt şcoli au făcut plângere la comisariatul pentru protecţia consumatorilor şi toate reclamau acelaşi lucru: calitatea îndoielnică a cornurilor. Drept urmare, comisarii CJPC au mers în şcoli şi au verificat produsele care ajung la elevi.

" Comisarii CJPC Harghita au constatat mai multe cornuri cu lipsă la gramaj. Operatorul economic are obligaţia să distribuie cornurile în termenul de valabilitate ale acestora, iar acesta distribuie pentru o săptămână cornurile ", spune Laurenţiu Moldovan - director adjunct CJPC Harghita. 

Nu este primul an când firma este reclamată la OPC. Anul trecut furnizorul a livrat aceleaşi produse cu probleme dar chiar şi aşa, Consiliul Judeţean Harghita a desemnat-o din nou câştigătoare a licitaţiei pentru aproximativ 20 şcoli.

" Am descentralizat, fiecare primărie avea posibilitatea să achiziţioneze de la brutarul din comună sau de la procesatorul care prelucrează laptele în vecinătate de trei ani nu avem voie să descentralizăm acest program şi atunci trebuie să organizăm pe nivelul judeţului şi se vede că produsele care sunt aduse pentru copii sunt bune de aruncat ", spune Borboly Csaba - preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, UDMR. 

Pentru că firma nu se află la prima abatere, din cauza reclamaţiei riscă să-i fie suspendată activitatea. Însă dacă acest lucru se va întâmpla, copiii ar putea rămâne fără corn în acest an şcolar iar consiliul judeţean va trebui să organizeze o nouă licitaţie.