Noi reglementări pentru ajutoarele de încălzire 

Data publicării:
AJUTOARE INCALZIRE 161013

Ca să beneficieze de de ajutorul de încălzire, cei racordaţi la reţeaua centralizată de termoficare trebuie să aibă un venitul net mediu lunar de până la 786 lei pe membru de familie, în cazul familiilor, sau de maxim 1.082, lei în cazul persoanelor singure.

Cei care au centrală de apartament, primesc ajutor dacă venitul mediu lunar pe membru de familie este până la 615 lei. În aceeaşi situaţie sunt şi cei care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică sau combustibili solizi sau petrolieri.

Actele necesare pentru primirea ajutorului de încălzire se distribuie prin intermediul asociaţiilor de proprietari, pentru cei racordaţi la Tetkron. Ceilalţi beneficiari de subvenţie trebuie să îşi procure formularele de la sediul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov, începând cu 22 octombrie.

Cererile, însoţite de actele de stare civilă şi veniturile, realizate de către membrii familiei, se vor depune personal, de către titulari, începând cu data de 28 octombrie, la sediul Direcţiei de Servicii Sociale. Cei care sunt racordaţi la reţeaua centralizată trebuie să îşi depună dosarul la SC Tetkron SRL, de luni până vineri, în intervalul 08.30-18.00.

Cuantumul ajutorului de încălzire variază între 262 lei şi 20 lei lunar pentru cei care folosesc gazele naturale sau între 240 lei şi 48 lei, pentru cei care folosesc energie electrică. Cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat beneficiază de o reducere între 90 şi 5% la plata facturii. Persoanele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, primesc lunar o subvenţie între 54 şi 16 lei.

Dosarul pe care trebuie să îl întocmiţi pentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, trebuie să cuprindă: actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei şi acte doveditoare privind veniturile realizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri