Noua parcare din centrul Braşovului stă mai mult goală

Data publicării:
PARCARE GOALA

Parcarea supraetajată din centrul vechi al Braşovului a fost inaugurată cu mare fast în luna decembrie a anului trecut. Autorităţile au fost convinse că astfel vor rezolva problema aglomeraţiei de pe străzile din zona centrală a oraşului. Doar că şoferii preferă să stea în trafic minute în şir până reuşesc să parcheze cât mai aproape de locul unde au treabă. Şi asta fără să ţină cont că blochează circulaţia sau staşionează în locuri unde acest lucru este interzis.

"N-am timp să intru, să ies, să bag cartela, să scot cartelă, să ma scotocesc de mărunţis şi de asta. Prefer să plătesc amendă, să mă risc la un moment dat să plătesc amendă, decât să stau să pierd timpul cu parcarea aia subterană", spune un şofer. 

"(Reporter: Nu ştiaţi de existenţa ei?) Nu, acum am aflat că am trecut greşit puţin. (Reporter: Nici semnele de circulaţie care vă îndrumă că aici este o parcarea, nici pe acestea nu le-aţi văzut?) Nu, nu am fost atent, pur şi simplu nu le-am văzut", spune alt şofer.

Noua parcare se află la doar câteva minute de mers pe jos până la principalele obiective turistice din oraş. Parcarea are patru niveluri subterane, două supraterană şi un etaj tehnic. Are o capacitate de 300 de locuri, dintre care 10 sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi, iar 8 sunt pentru maşinile electrice.

"Chiar şi acum la orele prânzului parcarea supraetajată este mai mult goală. 251 de locuri sunt libere, din totalul de 306 locuri de parcare", Ruxandra Morar, reporter Digi24.

Pentru a-i determina pe şoferi să folosească parcarea nou consturită poliţiştii locali fac mereu controale în zonele unde şoferii parchează fără să aibă voie. Amenzile ajung chiar şi la 200 lei.

"Această parcare beneficiază de intrări: una este din strada Nicolae Bălcescu pe lângă Spitalul Militar şi este una din spatele magazinului Star pe strada Pictor Pop. Sperăm ca amendat o dată, de două ori că este mult mai ieftin să parcheze în această parcare decât să nu plătească un 1,50 lei",  Sorin Torcea, purtător de cuvânt primăria Braşov. 

Investiţia totală în parcarea supretajată a fost de 18,4 milioane de lei.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri