Noul Cod Rutier a intrat în vigoare de astăzi

Data publicării:
NOUL COD RUTIER

Motocicliştii nu sunt speriaţi de noua prevedere din Codul Rutier. Ei susţin că, oricum, nu transportă pasageri băuţi şi înainte ca acest lucru să devină obligatoriu prin lege. "O prevedere bună, necesară. Hai să zicem că era oricum o lege nescrisă, nu cred că cineva între noi ar fi luat pe cineva în stare de ebrietate. S-a legiferat ca să fie lege şi dacă se întâmplă să ai pe cineva să te poată sancţiona presupun, că înainte nu ştiu dacă te puteau sancţiona din punctul ăsta de vedere", susţine un motociclist braşovean.

Modificări la noul Cod Rutier s-au adus şi pentru biciclişti şi mopedişti. De astăzi este obligatoriu ca, pe trecerea de pietenoi, bicliştii să meargă pe lângă bicicletă, sun obligaţi să circule pe un singur rând, unul în spatele celuilalt, iar acolo unde nu există piste amenajate, trebuie să se încadreze cât mai aproape de bordură. 

O altă reglementare prevede şi ca orice biclist, care circulă prin oraş, să aibă la el actul de identitate.

În noul Cod Rutier mai se mai prevede şi că, la examenul pentru obţinerea permisului auto, proba teoretică, sau „sala", cum mai este cunoscută, este valabilă un an de la promovare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri