Sari la conținut

Nu vor să cedeze terenurile pentru autostradă

Constantin Popa a cumpărat acum şapte ani, de la primărie, terenul pe care şi-a construit casa. Nimeni nu i-a spus la vremea respectivă că pe acolo va trece autostrada Comarnic - Braşov. Şi-a ridicat casa cu mâinile lui pentru iar acum statul vine cu o lege care să-i impună să renunţe la agoniseală. În schimb, va primi puţin peste 210 mii de lei, adică nici jumătate din suma pe care a investit-o.

"Este o bătaie de joc. Nu o să renunţ, vă daţi seama. Orice ar fi. Eu nu mai am nicio speranţă, nimic. Poate să mă ia cu totul, deci...trece buldozerul peste mine mort dacă nu sunt mulţumit", a precizat Constantin Popa.

În situaţia familiei Popa sunt şi alţii.

"Ce să-mi dea mie 40.000 de euro că numai gardul l-am făcut vara trecută cu 20.000 de euro", spune revoltat Alexandru Ştefănescu, un localnic din Comarnic.

Autorităţile locale recunosc faptul că problema localnicilor este una foarte gravă însă spun că asta este singura soluţie pentru ca mult aşteptata autostradă să devină realitate.

"Vom avea drumuri locale afectate, vom avea un pod la cartierul Ghioşeşti care se va demola. Avantaj va fi din punct de vedere al circulaţie dar din punct de vedere al populaţiei nu cred", a precizat Mircea Cocă viceprimarul oraşului Comarnic.

Oamenii aşteaptă să fie anunţaţi în mod oficial care este soarta lor. Următorul termen de finalizare a autostrăzii este anul 2017.