Sari la conținut

Numire cu scandal

Totul a început vineri seară, imediat după afişarea rezultatelor privind noul director al Spitalului de Boli Infecţioase. Potrivit listei, postul de conducere a fost câştigat prin concurs de medicul Ramona Ionescu, actualul director medical al instituţiei. Directorul desemnat a lipit sigilii cu propria semnătură şi parafă pe mai multe spaţii din spital, printre care bucătăria, biroul directorului şi biroul economico - financiar.

Directorul în funcţie al spitalului, medicul Felicia Constandiş, a rupt sigiliile, pe motiv că aplicarea lor afectează grav activitatea de îngrijire a pacienţilor.

Concursul pentru desemnarea unui nou director la Spitalul de Boli Infecţioase a început cu o săptămână în urmă. Testul grilă l-a scos din concurs pe fostul director CAS Braşov, medicul Elemer Wuzsinski. În cursă au rămas doar medicii Ramona Ionescu şi Felicia Constandiş. Au urmat susţinerea proiectului de management şi un interviu, la capătul cărora Felicia Constandiş a obţinut media generală 8,71, iar Ramona Ionescu cu patru sutimi mai puţin. Contestaţiile au răsturnat rezultatul, iar Ramona Ionescu a fost desemnat câştigătoare a competiţiei, cu media finală 8,85.

În prima parte a acestui an, Serviciul de Audit al Consiliului Judeţean a investigat mai multe acuzaţii de nereguli financiare la Spitalul de Boli Infecţioase. Potrivit Consiliului Judeţean, prejudiciul calculat este de aproximativ 50 de mii de lei şi a fost creat prin încasarea ilegală a unor sporuri, la nivelul conducerii spitalului. Inspectoratul Poliţiei Judeţene a refuzat să furnizeze orice informaţie legată de cele petrecute la Spitalul de Boli Infecţioase.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Răzvan Rădache, Lucian Păculea

Pe aceeași temă