Sari la conținut

O fată, şef de promoţie la aviatori

Alexandra Vîrlan este şeful promoţiei din 2014 a Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă. Tânăra a absolvit cu media 9,77. Aviaţia este pentru Alexandra nu numai o meserie ci şi o pasiune pe care a moştenit-o de la tatăl său.

"Tatăl meu a fost paraşutist, aşadar de mică am fost în mediul militar, m-a atras şi de asmenea am venit la forţe aeriene. Chiar dacă am venit la artilerie şi forţe antiaeriene, tot pe forţe aeriene sunt. Este un progarm dur, sever dar dacă ai voinţă şi îţi place ceea ce afci poţi duce la bun sfârşit", a spus Alexandra Vîrlan.

"Când eram la paraşutişti o luam la avioane. Mă vedea cum mă urc cu paraşuta în avion, o luam şi pe ea", a povestit Ioan Vîrlan, tatăl Alexandrei.

În ultimii cinci ani de zile şefii de promoţie au fost fete.

"De regulă fetele sunt mai sârguincioase mai conştiicioase, băieţii au sunt paote puţin mai practici", a spus prof.univ.dr. Vasile Bucinschi - comandor Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă 

83 de ofiţeri au absolvit academia de aviaţie de la Braşov. Tinerii recunosc că cei trei ani de studiu au trecut uşor iar greul abia începe.

"Urmează o perioadă destul de dificilă urmează şcoala de aplicaţie a forţelor aeriene după care vom fi repartizaţi în unităţile de luptă", a spus un absolvent.

Pe parcursul defilării avioanele academiei au survolat zona. La ceremonie, pe lângă reprezentanţii Ministerului Apărării şi Internelor, au asistat şi familiile tinerilor.

Absolvenţii vor urma în perioada următoare cursuri de bază la şcolile de la Boboc , Băneasa, sau Sibiu după care vor fi repratizaţi în unităţile aeriene