O nouă platformă pentru Android, creată de braşoveni

Data publicării:
PLATFORMA ANDROID

Platforma creată de compania braşoveană concurează direct cu cele mai accesate magazine virtuale dedicate sistemelor de operare Android. Până acum, aplicaţiile create de dezvoltatorii români puteau fi încărcate pe platformele străine şi descărcate numai gratuit, lucru care îi dezavantaja pe creatori.

Cea mai renumită platformă de aplicaţii pentru sistemul de operare android lucrează în prezent doar cu 32 de ţări care pot urca aplicaţii ce pot fi descărcate contra-cost. Printre ţările care mai au încă de aşteptat se numără şi România.

Iniţial, compania a creat mai multe aplicaţii care puteau fi utilizate doar gratuit. Acum, pentru a-i susţine de dezvoltatorii români, compania a creat propriul magazin virtual, de unde aplicaţiile pot fi descărcate atât gratuit, cât şi contra cost.

La numai câteva zile de la lansare, noua platformă românească are deja câteva sute de descărcări ale aplicaţiilor. 

Noutate este şi faptul că utilizatorii de smartphone pot plăti aplicaţiile şi prin SMS, nu doar cu cardul, aşa cum se practică pe platformele străine. 

La acest proiect, compania braşoveană a lucrat mai bine de un an şi a investit aproximativ 30.000 de euro. Pentru a popula platforma cu cât mai multe aplicaţii, reprezentanţii companiei aşteaptă idei de la dezvoltatori şi de la pasionaţii de informatică, iar pentru asta au pus la bătaie premii în valoare de câteva mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri