Sari la conținut

O nouă suspiciune de sindrom hemolitic uremic

UPDATE: Sindromul hemotici uremic nu a fost confirmat de specialiştii de la Spitalul Marie Curie din Capitală. Fetiţa rămâne internată pentru mai multe investigaţii.

Părinţii spun că fetiţa a început să se simtă rău de vinerea trecută. Avea vărsături şi scaune moi care i-au dus imediat cu gândul la ce-i mai rău. De-abia luni, copila a fost adusă la Spitalul din Sfântu Gheorghe.

"Mergea burta, vomita, nu putea să mănânce şi am adus-o şi uite că acum, după trei zile, ne zic că trebuie dusă la
Bucureşti. Mama a zis că nu e cumva virusul ăsta? Şi ne-au zis să nu ne mai gândim la rău, să ne gândim şi la bine", Bodi Attila - tatăl fetiţei.

Familia fetiţei locuieşte în comuna Boroşneu Mare, la casă, şi creşte animale. Părinţii nu ştiu de la ce i s-ar fi putut face rău copilei. Ii dau sa mănânce de toate, inclusiv mâncare gătită, cu ingrediente provenite din gospodărie.

"În afară de fasole. În afară de fasole, de toate îi daţi? Ce mâncam noi. Da. Mâncare gătită, da? Nu a avut probleme, nimic, nu!", Bodi Attila - tatăl fetiţei

Pentru că starea fetei nu se îmbunătăţea, medicii au decis să o trimită la Bucureşti.

"După recoltarea tuturor probelor şi primirea de la laboratorul de analize a rezultatului analizelor de sânge, s-a confirmat suspiciune de sindom hemolitic uremic. Diagnosticul nu este încă cert şi vreau să precizez şi că, în momentul de faţă, coprocultura care s-a recoltat de la copilă în momentul internării, încă nu confirmă infecţia cu E. Coli la fetiţă",  András-Nagy Róbert - managerul Spitalului Judeţean "Dr. Fogolyán Kristóf", Covasna.

Fetiţa are nevoie urgentă de un tratament corespunzător aşa că un elicopter SMURD a venit ca să o preia.

"Elicopterul SMURD plecase din Bucureşti şi se îndrepta înspre Craiova când echipajul a fost anunţat că trebuie să vine de urgenţă în Covasna, să preia bebluşul de doar opt luni. În acest moment, copilul se află deja în elicopter, care urmează să decoleze şi să îl ducă la Spitalul Marie Curie din Capitală", Sorina Secelean - reporter Digi24 Braşov.

Fetiţa din Covasna este al cincilea copil internat la Marie Curie cu suspiciune de infecţie cu bacteria E. Coli. Deocamdată, cazul este unul izolat în judeţ.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Zoltan Munteanu Racz