Sari la conținut
News Alert

O nouă zi de căutări

Nu este prima dată când echipele de căutare scotocesc pădurile de la Teliu. Zona a fost semnalată în luna august de un cioban care ar fi susţinut că a văzut planorul. Aproximativ 50 de oameni, pompieri, jandarmi, militari şi poliţişti, alături de soţia şi de sora pilotului dispărut au luat din nou pădurea la periat.

Căutătorii nu exclud varianta ca planorul să fi fost purtat de curenţii de aer deasupra Masivului Ciucaş şi să se fi prăbuşit apoi în această zonă.

"Pe partea asta, la Gâtul Caprei, aici a fost zona unde ciobanul ăla l-ar fi văzut. Spunea că s-ar putea să fi venit de aici de undeva, dinspre Vama Buzăului şi aici a fost văzut. De aici nu a mai fost văzut de către nimeni", spune col. Stelian Rechiţean, şef ISU Braşov.

Căutările au fost şi de această dată lipsite de succes. După mai bine de patru ore, echipele au ridicat tabăra şi s-au retras.

"De acolo au fost mai multe apeluri prima zi în care a dispărut acest planor şi, bineînţeles, te întorci în zona în care e posibil să fie găsit. Familia a solicitat să vină la căutări, să participe, a mai participat familia şi în celelalte zile la căutări. Este clar că dânşii speră şi noi sperăm să îl găsim cât mai repede", spune col. Stelian Rechiţean - inspectorul şef al ISU Braşov

Căutările vor continua în perioada următoare în opt judeţe şi la ele vor participa peste o mie de oameni.

Reporter: S. Secelean, R. Morar
Operator: Răzvan Rădache

Pe aceeași temă