Sari la conținut

O parte dintr-o clădire din centrul Braşovului s-a prăbuşit

Incidentul s-a produs dimineaţă în jurul orei 9:30. O parte din zidul interior al unei curţi din Piaţa Sfatului s-a prăbuşi într-un nor de praf. Pompierii au fost anunţaţi de poliţia locală şi de vecinii imobilului.

"S-a auzit o bubuitură. La interval de 30-40 de secunde o altă bubuitură, după care un nor de praf", a spus un vecin.

Mai multe locuinţe învecinate au fost avariate de bucăţile de moloz care au spart geamurile si au afectat rezistenţa pereţilor.

"La 9:45 am auzit zgomotul, am venit de la camera mea de lucru în sufragerie şi acolo... praf de nedescris. Aproape... la jumătate de metru nu puteam vedea", spune alt vecin.

S-a intervenit de urgenţă pentru căutarea eventualelor persoane prinse sub dărâmături. O persoană a fost evacuată de la etajul 2 al clădirii alăturate, unde se amenaja o ceainărie.

"În urma prăbuşirii zidului, căile de acces ale imobilului au rămas blocate, astfel încât am fost nevoiţi să evacuăm persoana de la etajul doi cu ajutorul scării", a declarat cpt. Ciprian Sfreja - purtător de cuvânt al ISU Braşov

Alimentarea cu gaz în zonă a fost întreruptă. Din primele cercetări, se pare că imobilul s-a prăbuşit din cauza vechimii. Pompierii şi specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii continuă ancheta, pentru identificarea proprietarului clădirii. Martorii spun că nimeni nu a investit în lucrări de consolidare pentru porţiunea respectivă de clădire.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Mihai Stan

Pe aceeași temă