O rază de speranţă

Data publicării:
TABARA COPII

40 de copii din toată ţara, bolnavi de cancer şi hemofilie au uitat pentru câteva zile ce este acela un spital, cum arată un doctor, sau ce înseamnă o perfuzie. Copiii sunt într-o tabără la Sâmbăta de Sus, organizată de câţiva oameni cu suflet mare. Adriana locuieşte de mai bine de 40 de ani în America. De aproape 14 ani vine în România pentru a organiza astfel de tabere pentru copiii bolnavi. Ajutată de voluntari, Adriana reuşeşte să pună zâmbete largi pe feţele copiilor.

"Finanţarea o fac eu în Statele Unite. De anul trecut am înfiinţat o organizaţie şi în România, prin donaţii, da. Aceste tabere sunt tabere de terapie recreativă şI fiecare program pe care-l avem este bazat pe această teorie", Adriana Handerson - organizator.

De aproximativ 15.000 de dolari e nevoie pentru organizarea unei astfel de tabere. Iar tratamentul pentru hemofilici este asigurat de o asociaţie din America. Orice donaţie în plus este binevenită. Iar anul acesta două tinere din Statele Unite ale Americii au vrut să se implice într-un mod mai inedit. Au traversat Europa, pe bicicletă, tocmai cu scopul de a strânge fonduri pentru aceşti copii. Ashlyn şi Kaitlin au plecat în luna mai din Franţa. Deşi au avut parte de multe peripeţii, gândul că-i vor putea ajuta pe copiii din România le-a dat putere să continue. Şi au reuşit să strângă 5.000 de dolari

"Am început să strângem fonduri pe un site, unde oamenii puteau dona online şi toate fondurile strânse au fost donate direct taberei", Ashlyn Angell - voluntar. 

"Bicicletele noastre nu au ajuns. Le-am trimis cu avionul (n.r. din SUA), dar compania aeriană le-a pierdut, aşa că a trebuit să aşteptăm . Ne gândeam că ne vor anunţa, dar nu au făcut-o. Aşa că ne-am cumpărat biciclete şi am început să pedalăm pentru că trebuia să ajungem la timp în tabără",  Kaitlin Frey - voluntar.

Pe tot traseul, fetele au avut parte de piste pentru biciclete. Dar de la graniţa cu România, tinerele au avut nevoie de puţin ajutor. Astfel că Tatăl unui copil din tabără le-a aşteptat la graniţă, şI le-a însoţit, tot pe bicicletă.

"De acolo încoace nu mai sunt piste şi de aceea m-am gândit că e foarte important să ajungă aici în tabără, să reuşească în misiunea lor", Kiss Laszlo - părinte.

Cele două bicicliste au ajuns marţi în tabără, şi se bucură din plin de activităţile cu cei mici. Pentru copii, aceste zile în tabără sunt adevărate raze de speranţă

"Mă simt foarte bine. Aici e un loc minunat în care uiţi de toate. Oameni minunaţi, locuri minunate", copil.

"Activităţi de suflet, pornind de la muzică, teatru, pantomimă, exerciţii fizice, şi nu de puţine ori teme sociale, abordăm teme sociale. Voluntarii care sunt în tabără fac parte dintr-o echipă multidisciplinară. E vorba de medici, e vorba de psihosociologi, e vorba de profesori, e vorba de asistenţi sociali", Ileana Văduva - preşedintele Asociaţiei "Împreună pentru o rază de speranţă".

În România, anual, aproximativ 600 de copii sunt diagnosticaţi cu diverse forme de boli oncologice.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri