O singură stradă, multe probleme

Data publicării:
STRADA CODLEA

Discuţiile aprinse dintre locuitorii de pe strada Mihai Viteazul din Codlea şi edilii oraşului se învârt în jurul mai multor probleme. Ioan Banciu, locuieşte pe această stradă de când era mic şi spune că înainte să fie asfaltată parcă era mai bine. Acum, strada a fost înălţată cu 30 de cm, iar omul susţine că nu are cum să intre cu maşina în curte iar problemele nu se opresc aici.

"Ne-am făcut în faţa casei rigole din beton cu ziduri de întărire să putem elimina apa să nu ne intre în curţi. Prin asftaltarea străzii au venit ne-au stricat rigolele, ne-au stricat podurile ", spune Ioan Banciu, localnic. 

Odată ce a început afaltarea străzii, în toamna anului trecut, au început şi nemulţumirile localnicilor iar acum au decis să iasă În stradă.

"Ce s-a lucrat vineri, astăzi se strică. Păi bosurile care s-au băgat alea trebuie să le scoată din nou că nu e bine făcută lucrarea ", spune un locanlic. 

"Trebuia să punem o scândură acolo ca să nu atingă când iese. Astă toamnă l-am adus şi pe primar şi l-a pus în maşină soţul să iasă cu el pe poartă şi nu a vrut să urce. ", susţine un alt localnic. 

Pe de altă parte, autorităţile locale susţin că au realizat cum trebuie toate planurile de construcţie a străzii şi după finalizarea lucrărilor oamenii nu vor avea probleme nici cu apa de ploaie nici cu accesul în curţi.

"Ultima soluţie este să se introducă tuburi corogate, să dispară şanţul, să se mărească zona verde, dar din 20 în 20 de metri se vor introduce gaigăre. Se va capta şi apa de pe scocurile de la case şi se va introduce la fel în pluvială ", povesteşte  Virgil Urdea, viceprimar Codlea.

În continuare locuitorii de pe strada Mihai Viteazul speră ca autorităţile să ia o decizie care să-i mulţumească. Strada ar trebui să fie gata la sfârşitul acestei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri