Sari la conținut

Ospitalitatea românească, lăudată de BBC

După două luni de călătorie, personajul ajunge în cele din urmă în Europa de Est şi alege ca destinaţie România. Nu ştie nimic despre români, iar lumea plină de contraste pe care o găseşte aici, o bulversează. Ospitalitatea şi bunăvoinţa gazdei sale ajunge, în cele din urmă să concureze şi să detroneze imaginea aproape sinistră a blocurilor gri, emblema clară a perioadei comuniste.

Protagonista filmuleţului ajunge în Piaţa Sfatului, îndemnată de prietena ei româncă să îi viziteze mama. Greşeşte, însă, apartamentul şi astfel, trăieşte o adevăratră aventură în oraşul de la poalele Tâmpei.

Fără să cunoască limba română, tânăra reuşeşte să comunice, totuşi, cu localnicii prin semne. Mai în glumă, mai în serios, acesta este şi motivul pentru care abia după o cină copioasă, ca la români şi cinci ore petrecute în apartamentul primitor al gazdei, îşi dă seama că nu a ajuns unde trebuie.

Morala? Indiferent de uşa la care baţi, printre români, întotdeauna vei găsi un zâmbet cald şi o casă primitoare în care să savurezi o farfurie de mâncare gustoasă, ca nicăieri altundeva.