Păcăliţi de agenţia de turism 

Data publicării:
SCANDAL AGENTIE TURISM

Mia Stoica ar fi trebuit să plece, la sfârşitul anului trecut, într-un circuit de 12 zile în Spania. Femeia a plătit, în luna septembrie 2013, 600 de euro. Excursia, însă, nu a mai avut loc, iar acum păgubita încearcă să îşi recupereze banii.

"Am anunţat OPC-ul din 19 noiembrie şi dânşii se chinuie să recupereze, obţin acelaşi "săptămâna viitoare, nu-i domnul Viorel, domnul Viorel are un deces în familie", tot felul de motive", a relatat Mia Stoica - păgubită.

În situaţia femeii sunt alte două persoane, care au venit la sediul agenţiei în speranţa că îşi vor primii banii pe care i-au plătit.

"Se pare că nici noi, nici OPC-ul nu o să reuşim să facem nimic", a spus  Roxana Neacşu , o altă păgubită.

"Şi dacă n-aş avea nevoie, şi dacă le-aş da foc, sunt banii mei. De asta trebuie să se ţină cont. Nu că am, sau nu am nevoie. Când i-am dat, mi-am programat că vreau să văd şi eu Spania" afirmă Ecaterina Asmarandei, păgubită.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului au mers în control la agenţie, după ce au primit plângeri de la păgubiţi.

"Considerând că poate fi inclusiv o înşelăciune, pe lângă toate actele pe care le întocmim noi, se vor sesiza şi alte organe competente", a declarat Sorin Susanu - inspector şef CRPC Braşov.

Reprezentanţii agenţiei de turism susţin însă că au plătit avansul către hotelieri, însă nu era întrunit necesarul de 35 de persoane, pentru ca excursia să aibă loc. Doar 20 de oameni au optat pentru circuitul respectiv. Clienţii nu şi-au primit banii înapoi pentru că partenerii din străinătate nu au restituit încă sumele, susţin reprezentanţii agenţiei.

"Le-am propus acestor clienţi, şi, în special, celor trei persoane, să primească un voucher de o sută de euro, din partea noastră, că le-am făcut să aştepte un anumit timp şi dacă vor să se mute pe altă destinaţie. Iniţial au spus că vor, apoi au spus nu. Noi nu putem să restituim banii, decât după ce primim şi noi avansul, cu penalităţile de rigoare", a spus Viorel Secui - administrator firmă.

Reprezentanţii agenţiei de turism spun că, cel mai probabil săptămâna viitoare, păgubiţii îşi vor primi banii integral, plus un bonus din partea firmei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri