Parapantiştii au făcut spectacol pe cer

Data publicării:
PARAPANTISTI

Alina Colţiadis are 30 de ani şi a fost singura femeie din concurs. Tânără s-a apucat de zborul cu parapanta în urmă cu un an, dar acum nu ar renunţa pentru nimic în lume.

"E un sport minunat, este un sport care îţi permite să zbori, chiar dacă nu ştii anumite trucuri legate de meteo, de pădure şi aşa mai departe, este un sport care îţi dă foarte mare libertate şi senzaţia este fabuloasă, deci merită încercat", povesteşte Alina Colţiadis, pilot paramotor.

Alaturi de ea, alţi 18 concurenţi au luat parte la competiţie. Au avut de trecut trei probe, însă cea mai dificilă a fost aterizarea cu motorul oprit.

"E o adrenalină pe care nu o simţi oriunde, nici din telecabină, nici din telescaun, de nici unde. Ai o imagine.. practic un tablou în mărime naturală se desprinde sub tine", ne povesteşte alt pilot.

Pe cât este de plăcut acest sport, pe atât este de costisitor. Echipamentul unui asemenea aventurier costă mii de euro. "Pentru un echipament complet, cu decolare de pe picioare, un echipament de top, de competiţie, ajungi să plăteşti aproximativ 7.000 de euro."

Campionatul din acest weekend s-a încheiat cu un spectacol de acrobaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri