Parc amenajat în câmp

Data publicării:
PARC PLOIESTI

Parcul de vest din Ploieşti este amenajat pe o suprafaţă de 54 de hectare. Are locuri de joacă, terenuri de sport, amfiteatru cu scenă, piste de bicicletă, patinoar, fântâni arteziene şi un lac. Copacii plantaţi sunt încă mici iar locurile cu umbră, puţine.

"Dacă n-ai bicicletă, da, e foarte greu, fiindcă locația e foarte mare și să vii de la Gara de Vest până-n spate, acolo, e mai greu", localnic

"E interesant, doar că nu sunt locuri unde să stai la umbră. Vii cu copilul mic, mai ales la ora asta și unde stăm?", localnică.

"Are cam ce-i trebuie, mai puțin apa. În afară de luciul ăsta de apă, cam mori de sete pe aici, dacă nu-ți aduci de-acasă. Umbra? Câtă se vede. Adică deloc", localnic.

Lucrările au început în toamana anului 2014 iar termenul de execuţie a fost de un an şi jumătate.

"Parcul a costat 70 milioane de lei si trebuia să fie gata pe 1 martie. Acest lucru nu s-a intamplat iar autorităţile au pierdut o finanţare de 20 de milioane de lei. Ca să nu dea înapoi toţi banii, primăria a suportat diferenţa din bugetul local", Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Din centrul Ploieştiului până la parcul de vest este o distanţă de patru kilometri. Cel mai scurt drum traversează mai multe linii de cale ferată, iar podul pe care autorităţile îl construiesc pe această rută este o altă investiţie majoră întârziată. Localnicii care vor să ajungă aici o pot face fie cu pasul, fie cu autoturismele, pe un drum ocolit, de zece kilometri, pentru care au nevoie de rovinietă.

"Parcul de Vest este unul dintre proiectele mari de investiţie ale Ploieştiului. Cu toate acestea, n-am putut afla de la nimeni din Primărie de ce a întrâziat lucrarea, de ce lipseşte apa potabilă şi de ce este atât de greu să ajungi din oraş la parc", Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Primăria Ploiești a pierdut peste 100 de milioane de lei din fonduri europene, pentru că Nu a reușit să Încheie la timp nouă proiecte majore de investiție din oraș.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri