Sari la conținut

Parc pentru acrobaţii cu bicicleta

Un concurs de îndemânare a marcat deschiderea parcului. Tineri din Iaşi, Miercurea Ciuc, Cluj, Mureş, Baia Mare sau Bucureşti, dar şi localnici s-au întrecut în demonstraţii complicate pe două roţi.

"Am participat la toate, mi se pare un concurs foarte fain, lumini, ceva de genul nu am mai văzut în România", spune un participant.

PlayGround este singurul dirtpark din ţară cu nocturnă, deschis pentru toţi cei cărora nu le este frică să se murdărească - de la copii şi amatori, până la cei mai înflăcăraţi pasionaţi ai ciclismului.

"De-aia am şi venit în seara asta, să văd finalele pe nocturnă. Faţă de cum arăta zona asta acum 10 ani, este îmbunătăţire de 100%", spune alt pasionat.

Parcul are trasee cu grade de dificultate diferite pentru cei care doresc să meargă pe bicicletă, indiferent de nivelul de pregătire.

"După ce am făcut ani la rând concursuri de mountain biking gravitaţional de cea mai bună calitate, am avut rideri din Cupa Mondială aici, în împrejurimile Braşovului ne-am gândit să mergem un pas mai încolo, avem un bikepark în derulare, dar până să avem gata bikepark-ul am zis să facem acest dirtpark", a precizat Maximilian Munteanu - organizator.

Lucrările la amenajarea parcului au durat jumătate de an şi au fost realizat printr-o iniţiativă privată.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Lucian Păculea

Pe aceeași temă