Parcările, motiv de ceartă în Târgu Secuiesc

Data publicării:
PARCARI TARGU SECUIESC

La începutul anului trecut consilierii locali din Târgu Secuiesc au venit cu ideea să mai aducă bani la bugetul local prin concesionarea parcărilor din centrul orașului. Ideea a fost pusă în dezbatere publică, iar în vara acestui an proiectul a fost aprobat în Consiliul local. S-a făcut licitație, iar singura firmă participantă a și câștigat dreptul de a administra cele peste 400 de locuri de parcare din zona centrală.  Acest lucru, însă, i-a deranjat pe unii consilieri locali.

"Nu ne place deloc cum a fost adusă această lege și cum o să fie aplicată. În principiu nu ne place că o firmă străină o să culeagă aceste sume de parcare", a declarat Johann Taierling - Consilier Local, Tg. Secuiesc.

Tocmai de aceea, o parte dintre consilieri au strâns peste 70 de semnături pentru a împiedica parcările cu plată.

"În ședințe am discutat, le-am și propus amendamente pe care dânșii nu au vrut să le ia în considerare. Am vrea să se rezolve problema aici, pe plan local", a precizat Balazs Attila - Consilier Local, Tg. Secuiesc.

Şoferii au părerile împărțite atunci când vine vorba de plata locului de parcare în centrul orașului.

"A zis că nu-mi dă un loc fix. Atunci de ce plătesc atâta impozit dacă n-am unde să opresc cu mașina?", se întreabă un şofer.

"Peste tot se plătește. Și în Brașov, și în alte orașe. Deci ideea în sine este bună", a spus un alt şofer. 

Firma care se va ocupa de parcări a instalat deja marcajele de semnalizare, însă momentan sunt acoperite, până când vor instala și automatele de plată.

"Conform caietului de sarcini avem 436 de locuri cu plată și plata făcută de firma către consiliu local, este de opt lei pe parcare, pe lună", a declarat Tiberiu Bokor - primarul municipiului Tg. Secuiesc.

Primăria a concesionat parcările din centrul orașului pe o perioadă de patru ani, și astfel, anual, în bugetul primăriei vor intra aproape 3.500 de lei. Șoferii vor trebui să plătească, pentru un loc de parcare, 2 lei pe oră sau 8 lei pe zi. În cartiere însă, oamenii plătesc un abonament de 120 de lei pe an, obținut în urma unei licitații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri