Pârtia din Topliţa, cea mai ieftină din ţară

Data publicării:
TOPLITA

Sezonul de schi la Topliţa a fost deschis chiar de primarul oraşului, un mare iubitor al sporturilor de iarnă.

"În Topliţa, schiul a devenit cel mai important sport de agrement. Sunt două pârtii, una din ele este pentru începători, extraordinară, foarte mulţi copii şi nu numai copii, am văzut oameni peste 50 de ani, învaţă să schieze aici, la Topliţa", spune Stelu Platon - primarul oraşului Topliţa. 

"Am aşteptat, într-adevăr, de iarna trecută am tot aşteptat momentul ăsta, dar e foarte frumos, pârtia e destul de bună, e acceptabilă, pentru prima dată e în regulă", spune un turist.

"E chiar super, am aşteptat cred că mai mult de trei luni să vină perioada asta. Nu a mai nins ca în alţi ani, dar în rest e chiar super, zăpada e super", spune alt turist.

La Topliţa, preţurile sunt chiar şi de trei ori mai mici decât în majoritatea staţiunilor. Pentru copiii sub 14 ani, o urcare cu teleschiul costă 1,5 lei, iar un abonament de o zi - 35 de lei. Adulţii plătesc doar 50 de bani în plus pentru o urcare şi 45 de lei pentru un abonament. Lecţiile de schi costă 50 de lei pe oră, iar închirierea echipamentului 35.

"Preţurile sunt super ok. Comparativ cu Valea Prahovei sunt cu mult jos", spune un turist.

Pârtia de la Topliţa are două teleschiuri, care pot transporta până la 670 de persoane pe oră şi este dotată (00:13:28:04) cu nocturne şi instalaţii de producere a zăpezii artificiale.

"Pentru noi reprezintă un mare ajutor însăşi temperatura. Nu ratăm de niciun fel. Am termometre automate cu alarmă şi, cu toate astea, tot nu mă las în baza alarmei, din jumătate în jumătate de oră, telefonul e pornit, astfel încât fiecare oră de temperatură bună să o putem folosi", spune Nicolae Baciu - proprietarul pârtiei.

Domeniul schiabil de la Topliţa se întinde pe doi kilometri şi jumătate. În plin sezon, în jur de o mie de oameni vin să schieze aici într-o zi de weekend.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri