Pârtie nouă de săniuş în Poiana Braşov

Data publicării:
PARTII BETA 020913

Lucrările la pârtia de săniuş din Poiana Braşov vor începe chiar de luna aceasta. Acum se face studiul de fezabilitate, iar odată finalizate lucrările, turiştii vor respecta reguli clare atunci când vor intra pe pârtie. Pe noul derdeluş accesul va fi interzis cu pungi sau improvizaţii.

Acest proiect este necesar şi pentru a evita accidentele pe derdeluş. Actuala pârtie nu este amenajată şi în fiecare iarnă foarte multe persoane, care vin la săniuş, ajung la spital. Iarna trecută aproape 100 de braşoveni şi turişti au ajuns la urgenţe, după ce s-au accidentat pe pârtie.

"S-au înregistrat şi cazuri grave, în care copii cu vârste fragede au suferit anumite fracturi, anumite lovituri, răni grave, au fost persoane care au intrat în comă în urma accidentelor", declară locotenentul Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov 

Până la sfârşitul anului viitor, proiectul ar putea fi gata în forma finală cu încă două pârtii, de tubing şi de schi-bike, pe lângă cea de săniuş. În plus, acestea vor putea fi folosite şi pe timpul verii deoarece se va monta şi un covor din cauciuc peste pământ, pentru ca sporturile, practicabile doar iarna, să fie accesibile şi vara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri