Paşaport de vacanţă, în Transilvania

Data publicării:
TUR BISERICI

"Descoperă sufletul Transilvaniei" s-a dovedit un program de succes. Doar după primul sezon turistic, numărul vizitatorilor a crescut.

"Anul trecut au fost undeva la 60.000 de turişti. Numărul a crescut considerabil faţă de anii trecuţi", spune Cristina Diners - ghid biserica fortificată Hărman.

În mare parte acest lucru se datorează ghizilor care au grijă ca turiştii care le trec pragul să şi rămână cu informaţii preţioase despre locurile unde ajung, mai ales că mulţi le vizitează pentru prima dată.

"Am încercat să-i motivăm pe turişti în a încerca să descopere şi alte cetăţi poate mai puţin cunoscute. În orice caz Biserica Neagră nu este o biserică fortificată deci experienţa ar fi cu totul alta şi am încercat să stârnim interesul ", afirmă Cristina Ciubotaru - ghid turistic Biserica Neagră.

Circuitul turistic al bisericilor fortificate din Transilvania are ca principal scop valorificarea monumentelor arhitecturale care vorbesc despre trecutul saşilor din România.

"Într-adevăr ele au potenţial unele sunt chiar patrimoniu UNESCO şi sunt unice în Europa şi ar fi păcat să se piardă", este de părere Ştefan Cosoroabă - preot Biserica Evanghelică Sibiu.

Inedit este faptul că vizitarea bisericilor incluse în proiect se poate face pe baza unui paşaport de vacanţă.

Paşaportul poate fi procurat de la agenţiile de turism, de la bisericile fortificate incluse în circuit dar şi de pe site-urile de specialitate şi sunt valabile între 20 aprilie şi 31 octombrie. Anul trecut, peste 250.000 de turişti au vizitat bisericile fortificate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri