Sari la conținut

"Pe trecerea timpului", lansată și la Sibiu

"Pe trecerea timpului", cea mai recentă carte semnată de Emil Hurezeanu, este un jurnal politic al României din ultimii 20 de ani. Publicistul, acum ambasador în capitala Germaniei, a ținut să își lanseze volumul și în Sibiu, orașul său natal. Gazda evenimentului a fost Universitatea Lucian Blaga.

"Cartea este... e în ton cu dorința lui de viață și dorința lui de a aprecia întotdeauna frumosul. E uneori un pic de umor, un pic de seriozitate, dar combinația asta întotdeauna îi face bine lui Emil Hurezeanu", spune Ioan Bondrea, rector ULBS. 

Emil Hurezeanu a ținut o sesiune de autografe, care a durat două ore.

"Îl cunosc pe autor de mulți ani. Sunt încântat că am ocazia de a obține un autograf", spune un participant.

"Mă interesează Emil Hurezeanu ca jurnalist. I-am urmărit emisiunile și la Digi24, pe când era acolo", spune o participantă.

Diplomatul român a adunat, între paginile volumului, analiza celor mai importante evenimente care au avut loc în România, dar şi dincolo de graniţele ei.

"Vorbesc despre o carte care s-a despărțit de mine. Aș vrea să fie cât mai departe de mine și cât mai aproape de alții. E o carte despre vremea noastră, despre ce s-a întâmplat interesant, critic... cum să spun... periculos în ultimii 20 de ani. Ce ni s-a întâmplat nouă, în comparație cu alții, vecini, în comparație cu înaintașii noștri", spune autorul Emil Hurezeanu.

În paginile cărții sunt prezentate texte rostite la microfonul posturilor de radio unde Hurezeanu a lucrat, dar și o serie de intervenții care n-au fost publicate niciodată. Volumul "Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996 - 2015" a fost cea mai bine vândută carte la standul editurii Curtea Veche, la Târgul Gaudeamus.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu