Sari la conținut

Percheziţii într-un dosar de retrocedări ilegale

Deputatul Ioan Adam este suspectat că ar fi favorizat obținerea de terenuri şi a ajuns la sediul DNA Brașov încă de la primele ore ale dimineții. După două ore petrecute în sediul instiuției, parlamentarul și avocatul său au fost zgârciți în declarații.

" Dacă aveți rechizitoriul aveți informații acolo, iar declarația noastră atâta e, probleme profesionale confidențiale ", susţine Adrian Rusu - avocatul lui Ioan Adam. 

" Stau la dispoziția organelor de urmărire penală pentru orice că nu e nimic de ascuns.  Vă rog eu nu vă grăbiți, vă rog eu respectos, aveți răbdare să se deruleze, nici vorbă ", spune Ioan Adam - deputat PSD.

Percheziții s-au făcut și la Tribunalul Brașov unde soția deputatului Ioan Adam este judecătoare.

" Consiliul Superior al Magistraturii a încuviințat efectuarea acestei percheziții în ceeea ce o privește pe doamna judecător  din informațiile care ne-au fost aduse la cunoștință aceste percheziții au loc într-un dosar care ar viza săvârșirea de infracțiuni de corupție ", afirmă Alina Mioc - președintele Tribunalului Brașov. 

La finalul percheziției judecătoarea a fost condusă la sediul DNA. Surse judiciare susţin că, iniţial, procesele deschise de moştenitori ar fi fost pierdute în instanţele de fond. Ulterilor, prin căile extraordinare de atac au fost pronunţate hotărâri favorabile moştenitorilor de către cei trei judecători cercetaţi. La sediul DNA a ajuns și senatorul Ilie Sârbu și deputatul Viorel Hrebenciuc.

" Mi s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat în dosar. Sunt mai multe infracţiuni, va trebui să le studiez cu avocatul ", susţine Viorel Hrebenciuc - deputat PSD. 

Potrivit unor surse judiciare, Ilie Sârbu este urmărit penal pentru că ar fi intervenit ca Romsilva să nu îşi facă apărarea în procesele în care se cerea retrocedarea celor 90.000 de hectare de pădure. În total au fost făcute percheziții în 25 locații situate în judeţele Brașov, Bacău, Covasna și București.