Percheziţii la CFR şi o companie privată de transport 

Data publicării:
PERCHEZITII REGIO

UPDATE: Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hădărean, este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi CFR sunt acuzaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

Într-un comunicat transmis de  Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii fac cercetări care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în domeniul transportului feroviar privat de călători şi subvenţiilor, infracţiuni comise în perioada 2008 - 2013.

Percheziţii au loc la 19 adrese în Bucureşti şi în judeţele Braşov şi Ilfov, la sediile unor instituţii publice şi ale unor societăţi comerciale dar şi la domiciliile unor persoane.

Procurorii fac percheziţii la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans SRL Braşov, precum şi la Compania Naţională CFR SA şi la Regionala CFR din Braşov.

Potrivit procurorilor printre persoanele vizate se află un fost director al CFR Infrastructură Regionala Braşov, care este suspectat de luare de mită de la patronul unei firme pentru a favoriza atribuirea unui contract de lucrări.

Procurorii anticorupţie beneficiază, în acest caz, de sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri