Piaţa Sfatului, văzută într-o altă lumină. Au fost montaţi stâlpi cu felinare, care au aspect vintage

Data publicării:
ILUMINAT PIATA

Pentru majoritatea celor care vin în Braşov, Piaţa Sfatului este un punct de reper, un loc de întâlnire în centrul vechi al oraşului de la poalele Tâmpei. Pentru cei care trăiesc aici, însă, piaţa este un simbol, o identitate, iar timpul nu ar trebui să îi afecteze aspectul. Noii stâlpi de iluminat, spun oamenii, îi redau farmecul de odinioară.

"Am văzut când s-au montat, chiar mă uitam şi admiram lucrul ăsta. Mi-a plăcut ideea, mi-a plăcut şi sunt frumoşi. Bravo!", spune un trecător.

"Schimbă aspectul şi dau o culoare plăcută oraşului. Adică te fac să simţi că eşti în Evul Mediu şi eşti un pic mai vechi", este de părere un alt localnic.

Astfel de stâlpi, spun autorităţile locale, mai există doar în Roma, în zona castelului Sant'Angelo, dar şi în Veneţia şi în Ravena. Ei fac ca, de departe, Piaţa Sfatului să pară cel mai luminat loc din Braşov. Turiştii sunt încântaţi de aspectul pe care îl dau locului şi mulţi chiar se pozează cu ei.

"Venim din Barcelona şi acolo sunt multe străzi unde nu au fost încă înlocuiţi, unde mai există cei de acum o sută de ani", spune un turist. 

Stâlpii au o înălţimea de opt metri, patru console decorative şi patru corpuri de iluminat dotate cu lămpi cu iodură metalică. Fiecare lampă are 140 de wati.

"Corpurile de iluminat, care sunt de ultimă tehnologe, iluminează mai bine, consumă mai puţin, sunt mai eficiente din punct de vedere al puterii de iluminat, au o rezistenţă", a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

Primăria a investit în jur de 40.000 de lei pentru acest proiect, iar banii vin din bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri