Planuri pentru reducerea poluării 

Data publicării:
INTALNIRE PRIMARI 200913

De două zile, primarii din 25 de oraşe dezbat la Braşov problema poluării şi vor să găsească soluţii pentru utilizarea energiei regenerabile. Cu toţii s-au adunat să împărtăşească idei şi soluţii, astfel ca, până în anul 2020, să reducă poluarea cu până la 20%. Astfel că fiecare a venit cu planuri, mai mult sau mai puţin concrete, pentru a obţine finanţări europene.

"Este important să avem un plan strategic în ceea ce priveşte iluminatul public, în ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor, în ce priveşte transportul şi în ce priveşte sistemul centralizat de încălzire", declară Sorin Mănduc, primarul din Făgăraş.

"În program avem construirea a cel puţin şase sensuri giratorii. Deja unul l-am construit. Mai avem două licitate şi în execuţie. Maşinile nu mai stau la semafoare şi la stopuri şi automat scade dioxidul de carbon eliminat de autoturism", afirmă George Petrescu, viceprimar Mediaş

Agenţia pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului Braşov oferă consiliere şi sprijin ca să ducă la îndeplinire toate aceste proiecte ecologice, cu bani europeni.

Asociaţia "Oraşe. Energie. România" reuneşte 32 de municipii, active în domeniul eficienţei energetice, al surselor de energie regenerabilă şi al protecţiei mediului. De patru ani organizează astfel de conferinţe, cu scopul de a implica autorităţile locale şi cetăţenii în dezvoltarea şi punerea în aplicare a politicii Uniunii Europene în domeniul energiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri