Plătiţi să înveţe o meserie

Data publicării:
DRAGUS

Raul a terminat liceul și a vrut să îşi găsească un loc de muncă. Nimeni nu a vrut să-l angajeze, pentru că nu are o calificare așa că tânărul s-a înscris la cursurile de ospătar, derulate de autorităţile locale din Drăguș, împreună cu organizație din Brașov.

" Mă gândeam să mă angajez într-un restaurant să servesc, mi se pare de viitor. Am mai încercat la o pensiune să servesc, a mers bine ", spune Raul Guşeilă - cursant.

Florin are 26 de ani și deține un bar în Drăguş. Acum vrea să urmeze cursuri de antreprenoriat, ca să înveţe cum să își dezvolte afacerea.

"Doar de zece luni am afacerea, dar m-am gândit să nu mă opresc aici pentru că Drăguşul dezvoltă foarte multe lucruri ", este de părere Florin Gatea - cursant.

Majoritatea tinerilor din localitate vor urma aceste cursuri de calificare, pentru că în zonă se găsește greu un loc de muncă. În plus, nici nu a fost nevoie să meargă în oraș ca să obțină o calificare și, mai mult, nici nu au plătit vreun ban. Ba chiar vor primi, la finalul cursului, între 350 și 2.100 de lei,.

Cursuri organizate la Drăguş sunt de ospătari, antreprenori, îngrijitor de bătrâni, precum și cursuri de limbi străine, engleză sau germană. Acestea au o durată curpinsă între o lună și șase luni.

" Au sunat şi din alte localităţi pentru că noi avem anunţul pus prin sat, pe facebook am încercat să mediatizăm şi au sunat şi d ela Vcitoria, Viştea ", susţine Cristina Fogoroș - referent implementare fonduri europene.

Primăria comunei a sprijinit demersul angajatorilor.

"Nu mai există industrie, nu mai există şi afacerile conexe în care erau pe lângă aceste fabrici mari şi este foarte greu. Tinerii, după ce termină, pleacă ", spune Gheorghe Sucaciu - primar comuna Drăguş.

Cursurile de calificare sunt finanțate din fonduri europene. În total, 80 de persoane fără un loc de muncă din comuna Drăguș și din localitățile alăturate vor putea beneficia de aceste programe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri