PNL Braşov susţine ieşirea de la guvernare

Data publicării:
CRIZA USL

În urma şedinţei de duminică a membrilor patidului naţional liber, preşedintele PNL Braşov a propus ca subiect de dezbatere, ieşirea de la guvernare a formaţiunii politice. Asta în urma mai multor nemulţumiri pe care Aristotel Căncescu le are faţă de activitatea pe care o desfăşoară anumiţi miniştri, atât de la PNL cât şi de la PSD.

"Nu toţi s-au implicat şi nu toţi ne-au sprijinit în această perioadă însă obiecţia principală a fost atâta timp cât noi nu ne putem onora promisiunile electorale făcute, pentru că se ştie că am făcut nişte promisiuni legate de aeroport, de sănătate şi din păcate bani la buget nu ni s-au alocat. Banii la buget s-au alocat foarte aleatoriu, foarte diferenţiat fără să se ţină cont de nişte criterii", a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele PNL Braşov.

Aristotel Căncescu recunoşte că teritoriul are o influenţă mică, iar decizia finală cu privire la criza din USL va fi luată în cele din urmă de conducerile celor două partide. La nivel judeţean însă se doreşte păstrarea alianţei.

Reprezentanţii PSD Braşov însă, doresc păstrarea alianţei şi la nivel central.

"Ar trebui să se găsească o cale de mijloc. o cale prin acre alianţa să continue pentru că vorbim de o majoritate suficient de mare pentru a pune în practică toate proiectele cu care ne-am angajat în faţa electoratului", a spus Răzvan Popa - vicepreşedinte PSD Braşov.  

Criza din USL s-a declanşat în urmă cu două săptămâni după ce conducerea PNL a decis înlocuirea a patru miniştri. Miza majoră a fost propunerea primarului din Sibiu Klaus Iohannis ca ministru de Interne şi vicepremier. Reprezentanţii PSD au refuzat propunerea făcută de Partidul Naţional Liberal, şi au impus crearea unui nou post de vicepremier pentru liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri