Poliţiştii de la Crimă Organizată Braşov au destructurat trei grupuri de traficanţi de canabis

Data publicării:
TRAFICANTI DE CANABIS-1

Traficanţi de canabis, reţinuţi

În total, 12 persoane au fost reţinute, iar una este dată în urmărire generală. În plus, 50 de consumatori, asupra cărora s-au găsit pliculeţe cu canabis, au fost duşi la audieri şi vor fi amendaţi pentru consum de droguri de risc. 

Procuroii DIICOT au găsit în garsoniera unuia dintre traficanţi 34 de ghivece cu plante de canabis. În total, au fost confiscate peste 3 kilograme de droguri pregătite pentru a fi comercializate, dar şi 1800 de lei.

„Cu aceeaşi ocazie au fost găsite şi fragmente vegetale, dar şi muguri, care au o concentraţie mult mai mare decât fragmentele vegetale. Fragmentele vegetale erau pregătite pentru vânzare, puse la uscat“ Gabriel Florescu, comisar-şef  BCCO Braşov.

Traficanţii au fost monitorizaţi de către procurori timp de cinci luni. Ei foloseau un limbaj codificat pentru a se înţelege cu consumatorii.

„În urma monitorizării a rezultat că într-unul din cazuri se folosea expresia biblioteca este deschisă, au intrat cărţi noi si se realizau întâlniri, chiar şi cu minori“ Cătălin Borcoman, procuror DIICOT Braşov.


Traficanţii vindeau drogurile chiar şi în spaţii publice. Unul dintre locurile de întâlnire preferate era Aula Universităţii, chiar lângă sediul DIICOT Braşov.

Mulţi dintre consumatori erau studenţi, iar valoarea de piaţă a unui singur gram de droguri era de 60 de lei. Cele 12 persoane sunt acuzate acum de trafic de droguri de risc şi pot sta după gratii între 3 şi 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri