Porci vietnamezi de vânzare la zoo

Data publicării:
PORCI VIETNAMEZI

Şapte din cei 12 porci vietnamezi ai Grădinii Zologice din Braşov sunt de vânzare. Deşi sunt de talie mică şi extrem de agili, preţul nu este de neglijat. Între 300 şi 500 de lei costă un exemplar, în funcţie de greutate.

"Vrem să îi vindem deoarece s-au înmulţit în exces şi nu cred că mai e nevoie să ţinem atâtea exemplare", spune Alin Pânzaru - directorul Grădinii Zoologice Braşov.

Ideea vânzării i-a atras pe unii vizitatori. Unora le-a surâs varianta să-i cumpere pentru carne, în timp ce alţii s-au gândit să-i ia ca animal de casă.

"Se pot creşte în apartament?", întreabă un vizitator.

"Da, mi-ar plăcea să-i mănânc", spune alt vizitator.

Anunţul de vânzare a avut succes în rândul localnicilor. Mulţi au fost interesaţi să cumpere un astfel de porc vietnamez. Şi asta pentru că specialiştii spun că acestă carne este foarte sănătoasă. Şi pentru că se apropie sărbătorile, porcii vietnamezi încep să fie la mare căutare, chiar dacă preţul cărnii este dublu faţă de cea de porc tradiţional.

"Acest animal este la origine un animal sălbatic şi practic nici acum nu este domesticit ci doar este crescut în captivitate, datorită stilului lor de alimentaţie. Conţine mult mai puţine grăsimi şi colesterolul este aproape inexistent", spune Amedeo Grigorean - nutriţionist.

Nu doar porcii vietnamezi sunt de vânzare la grădina zoologică. Şi alte animale care nu mai au loc în ţarcuri sunt scoase la vânzare. La caii de talie mică preţul oscilează între 800 şi 1.100 de lei, în funcţie de dimensiune. Dar mai sunt de vânzare şi nutrii. Câte 300 de lei bucata.

Banii obţinuţi în urma vânzării animalelor vor fi folosiţi pentru noi investiţii la Grădina Zoologică şi pentru achiziţionarea altor specii de animale.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri