Poşta, pericol pentru trecători

Data publicării:
ACOPERIS POSTA

La sfârşitul lunii ianuarie o vijelie puternică a distrus mai multe clădiri şi maşini din Braşov. Printre cele mai avariate a fost şi clădirea Poştei din centrul oraşului. Zeci de ţigle au fost smulse de vânt şi s-au prăbuşit pe maşinile parcate în apropiere. Au trecut trei luni de atunci, iar acum clădirea este un adevărat pericol pentru trecători şi pentru clienţii instituţiei.

"La unele clădiri am văzut că mai pune câte un afiş că atenţie cad ţigle, ceea ce nu-i normal într-un centru de oraş. În partea asta nu am văzut", spune un trecător.

"Păcat de clădirea noastră, păcat, păcat, pentru că noi avem clădiri foarte frumoase aici în centru", spune alt braşovean.

Autorităţile locale i-au somat pe cei de la Poştă să repare cât mai repede clădirea.

"De la începutul lunii martie le-am atras atenţia asupra responsabilităţilor pe care le au cu privire la potenţialele accidente, responsabilităţi care sunt atât civile, pentru distrugerile provocate de ţiglele de pe acopriş care pot cădea pe maşini, cât şi, Doamne fereşte, penale în cazul în care o persoană este accidentată", declară Sorin Toarcea - purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Clădirea este monument istoric, astfel că şi cei de la direcţia de cultură s-au autosesizat şi au cerut Poştei Române să ia măsuri ca acea clădire să nu se distrugă.

"Există riscul ca apele pluviale să se infiltreze în şarpanta de lemn. Există acest risc ca lemnul respectiv din şarpantă să fie putred, să devină în timp putred şi să fie atacat de ciuperci", spune Gheorghe Mitran - director executiv Direcţia Judeţeană de Cultură Braşov.

În ciuda somaţiilor primite, conducerea instituţiei nu a luat până acum măsuri de protecţie a trecătorilor sau a clienţilor. Pe pereţii exteriori ai clădirii nu există nici măcar un afiş de atenţionare.

Conducerea poştei a declarat că banii pentru reabilitarea acoperişului au fost alocaţi şi au fost făcute demersurile necesare. Doar că mai e nevoie de aprobarea coproprietarului clădirii. Aşa că deocamdată nu se ştie când vor începe efectiv reparaţiile.

Răspunsul Poştei Române la solicitarea Digi24 : "(...) A fost întocmită documentaţia necesară organizării procedurii de achiziţie de lucrări şi s-au solicitat oferte de la 7 societăţi. În urma procedurii de achiziţie, organizată la OJP Braşov, a fost desemnată societatea câştigătoare, iar în prezent contractul de execuţie de lucrări este în curs de semnare. Suma alocată acestui obiectiv de investiţii este de 280.000 de lei".

Clădirea a fost construită în anul 1906 şi a fost inca de la inceput cunoscuta sub numele de Palatul Poştelor.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri