Sari la conținut
News Alert

Posturi pe perioadă determinată pentru profesori

Florina Drăgan are 35 de ani şi este din Bran. În acest an a dat pentru prima dată examenul de titularizare ca să predea disciplina comerţ. A luat la examen nota 8,32 şi se aştepta ca din toamnă să predea. În urma prezentării la repartizarea a aflat că nu poate ocupa postul dorit.

"În condiţiile în care anul trecut se putea preda fără modulul pedagogic, anul acesta deocamdată nu se poate, nu ştiu încă trebuie să caut, să văd care este soluţia", a spus Florina Drăgan. 

În lipsa orelor la şcolile sau licelele din oraş, mulţi profesori au renunţat la post. Cele mai căutate posturi sunt cele din Braşov şi împrejurimi unde porfesorii pot ajunge într-un timp scurt la şcolile unde vor preda.

"Mai ales în jurul Braşovului sunt toate căutate. Cele aflata la depărtare de Braşov vor fi ocupate sigur, dacă nu acum de colegii noştri, vor fi ocupate în ultima perioadă când vom da un examen pentru ocuparea posturilor pentru cei care nu au dat concurs în 21 iulie", a precizat Eugen Sansebeş - inspector resurse umane, ISJ Braşov.

În acest an la Braşov 905 dintre catedre sunt cu angajare pe perioadă determinată. Pe lângă acestea, mai sunt aproape 700 de fracţii de normă, având între una şi 17 ore de predare pe săptămână, care pot fi combinate pentru o normă întreagă.