Sari la conținut

Povestea "elevei cu bentiţă tricoloră" se repetă

Pe 15 martie, în timp ce maghiarii din Sfântu Gheorghe îşi comemorau eroii, un băiat de 15 ani s-a pozat cu mulţimea în spate, purtând un tricolor la gât. Poza postată de el pe facebook i-a stârnit din nou pe etnicii maghiari, care l-au ameninţat.

"În locul tău nu aş mai ieşi pe stradă", "Cred că meriţi o bătaie mare", "Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Braşov şi în Voineşti" - sunt câteva din comentariile postate de facebook de etnicii maghiari deranjaţi de gestul copilului.

Chiar si colegii maghiari ai băiatului cred ca acesta nu a făcut un lucru bun.

VOX1:
TC IN: 00:17:33:21 - TC OUT: 00:17:49:18
"A fost o mare prostie, că nu cred că el a făcut poza şi cineva mare", a spus un braşovean.

Întrebat de presă ce ştie despre băiat, directorul liceului unde învaţă a spus că nici măcar nu îl cunoaşte.

De dimineaţă, copilul s-a prezentat la Poliţia din Sfântu Gheorghe cu unul din părinţi şi a depus plângere împotriva unor autori necunoscuţi.

"Rămâne să se stabilească în cursul anchetei despre ce persoane este vorba", a declarat Nicoleta Marin - purtător de cuvânt IPJ Covasna.

Povestea se repetă, doar ca are alt protagonist. Anul trecut, pe 15 martie, Sabina Elena, fata care a apărut la școală purtând pe cap o bentiță tricoloră, a reuşit să işte un adevărat scandal între etnicii maghiari și românii din judeţul Covasna.