Praf insuportabil

Data publicării:
PRAF MOACSA

Ca să nu inhaleze tot praful pe care îl lasă în urmă utilajele care merg spre şantier, oamenii aruncă apă pe drum după fiecare camion care trece pe aici. Situaţia este aceeaşi de mai bine de doi ani, de când au început lucrările la groapa ecologică de gunoi de la Leţ.

Localnicii ştiu că aceasta este singura cale de acces spre satul vecin, dar nu înţeleg de ce autorităţile nu au asfaltat drumul înainte de a se apuca de lucrări la groapa de gunoi.

"Aşa praf e în casă, sunt bolnav!", spune un localnic.

"Din cauza trepidaţiilor, gardul dispensarului fiind din ciment, a fost afectat, deci a fost dărâmat complet", spune alt localnic.

"Prima dată trebuia să facă drumul că aparţine de Consiliul Judeţean şi după aia să se apuce de construcţie", a spus Bács-Benke László - primarul comunei Moacşa.

Reabilitarea drumului costă aproximativ trei milioane de euro, iar autorităţile judeţene speră ca lucrările să înceapă de la finalul acestei veri.

"Am reuşit să cuprindem, în bugetul consiliului judeţean, bani pentru a reabilita drumul respectiv care leagă cele două drumuri naţionale. Este o reabilitare totală care va fi gata anul acesta", a spus Ambrus Jozsef - preşedintele Asociaţiei de dezvoltare, CJ Covasna.

Groapa de gunoi ecologică de la Leţ se construieşte printr-un proiect european în valoare 25 de milioane de euro şi va deservi întreg judeţul Covasna.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri