Sari la conținut

Prăpăd la Bac-ul de toamnă. 1052 de elevi au susţinut examenul, 268 au fost admişi

Din cei 1052 de elevi câţi au susţinut examenul de bacalureat în sesiunea de toamnă doar 268 au fost admişi. Cei mai mulţi dintre ei, 263 de candidaţi, au luat note cuprinse între 6 şi 7. Doar 3 absolvenţi au luat intre 8 şi 9.

263 de tineri au fost la un pas de-a promova. Au obţinut note peste 5 însă nu şi medii peste 6. O mare parte din ei s-au şi prezentat luni la centrele de examen ca să depună contestaţii.

"Am depus contestaţie la limba şi literatura română. Am luat 6.45, consider că meritam mai mult, m-am uitat pe barem şi consider că trebuia să iau o notă mai mare", a spus un candidat.

Rezultatele obţinute în această sesiune de elevii braşoveni au fost mai mari faţă de aceeaşi sesiune a anului trecut.

"Sunt elevi care fie că nu le-a ieşit media şase, fie că au fost corijenţi şi atunci nu pot face un salt atât de mare încât să treacă peste media şapte. Aţi văzut că trei elevi au trecut peste 8. Asta înseamnă că a fost un accident cu cei trei elevi dar restul s-au prezentat normal având în vedere şi timpul de pregătire foarte scurt adică o lună şi, aproape două luni", a declarat Victor Vijoli - inspector general adjunct ISJ Braşov 

În sesiunea din august 2013 promovabilitatea la Braşov a fost de 23,85%. .

Pe aceeași temă