Sari la conținut

Pregătiri din vară pentru Revelion 

Proaspăt postate pe site-urile hotelurilor, pachetele de Crăciun şi Revelion au şi atras primii turişti dornici să îşi petreacă sărbătorile la munte.

"Se ocupă foarte devreme, în fiecare an, se ştie lucrul acesta. Se găseşte cam greu ceva liber", spune un turist.

Sunt hotelieri care au deja rezervate chiar şi jumătate din locurile de cazare disponibile. La acest hotel din comuna Fundata, de exemplu, oamenii îşi fac rezervări chiar şi cu un an înainte.

"Avem oaspeţi care vin de foarte mulţi ani la noi şi îşi fac rezervările din luna ianuarie, când pleacă, pentru anul următor. Trei nopţi pentru perioada de Crăciun, în aceste pachete sunt incluse: cazare cu mic dejun şi masa festivă de Crăciun, cu preparate tradiţionale, iar de Revelion, pachete de trei, patru sau cinci nopţi, cu demipensiune", spune  Loredana Nistor - director complex turistic.

Şi hotelurile din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt în atenţia turiştilor. Într-un hotel de 3* din Buşteni, pachetele de trei sau patru nopţi de cazare cu mic dejun inclus variază între 600 şi 1600 de lei. În preţ sunt incluse şi surprizele pentru oaspeţi: întâlnirea cu Moş Crăciun pentru copii, pomana porcului, muzică live şi invitaţi surpriză.

"Pentru sărbători, la momentul actual avem un grad de 10% rezervat dar este încă foarte devreme. Pentru Revelion am pregătit pachete de trei şi de patru nopţi, la fel, cazare cu mic dejun, mese festive în trei seri consecutive şi invitaţi-surpriză, meniuri deosebite", spune Florentina Comşa - director hotel.

În Poiana Braşov, un pachet de cinci nopţi, cu masă festivă inclusă, costă între 820 şi 2.400 de lei de persoană. În Bran preţurile nu diferă foarte mult, iar în Predeal, pentru acelaşi pachet, turiştii scot din buzunar până la 3.000 de lei. Cei care cumpără pachetele până în 15 septembrie, beneficiază de reduceri de până la 20%.

Reporter: S. Secelean, A. Susanu / Operator: D. Dascălu, A. Apetroae