Sari la conținut

Pregătiri pentru sezonul de iarnă

În Poiana Braşov, stratul de zăpadă a ajuns la 15 centimetri grosime. Pe pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul, stratul are 25 de centimetri grosime. Cei care schiază, în acest condiţii, o fac pe proprie răspundere. Dar se bucură ca în plin sezon, de fiecare coborâre.

"Am mai dat ieri o tură şi a fost super ok. Numai că aici jos, pe partea de jos", spune un turist.

"Sus deocamdată nu are bază, nu a îngheţat prima zăpadă şi-s prea multe capcane pentru schiat", spune alt turist.

"Se poate coborâ, însă necesită nişte skill-uri mai profi, să spunem aşa, nu aş recomanda amatorilor", spune alt turist.

Pentru moment, în Poiana Braşov funcţionează doar o linie de telecabină. La toate instalaţiile de transport pe cablu se fac însă probe de funcţionare şi reglaje.

"Instalaţiile pentru producerea zăpezii artificiale şi utilajele pentru bătătorirea acesteia au fost verificate şi sunt pregătite pentru începerea sezonului de iarnă. Administratorii pârtiilor spun că au nevoie doar de temperaturi sub minus 2,5 grade Celsius pentru ca tunurile de zăpadă să poată fi puse în funcţiune", relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

"Am montat toate sistemele de siguranţă, balizele şi indicatoarele necesare, saltele, tunurile şi instalaţiile de produs zăpada au fost revizuite şi aşezate pe poziţii", spune Dorin Drăgoi, administrator domeniu schiabil, Poiana Braşov

Consiliul Local Braşov a stabilit că tarifele pentru transportul pe cablu în Poiana Braşov vor fi, în acest sezon, la nivelul de iarna trecută. O urcare simplă cu telecabina va costa 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei, pentru copii. Poiana Braşov are pârtii în lungime totală de 24 de kilometri, potrivite pentru orice tip de schiori, de la cei începători până la cei mai experimentaţi.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae

Pe aceeași temă