Premieră pe aeroportul din Sibiu. Aeronava Boeing 777 a venit din Dallas şi a preluat 300 de militari NATO

Data publicării:
AVION

Avionul, care poate transporta peste 55 de tone, a oprit pe pista de la Sibiu în mai puțin de 300 de metri. Zeci de curioşi s-au lipit de gardurile aeroportului să vadă mai bine aeronava.

E mare. Față de aeroportul nostru... uriaș

Aeronava are o autonomie de peste 10.000 de kilometri. Transatlanticul a aterizat la Sibiu direct din Dallas, după un zbor de 10 ore și jumătate.

Avionul uriaş are nevoie de cel puţin 14 tone de combustibil, ca să străbată distanţa dintre Statele Unite şi România.

"Este un avion fabulos. Iubim Boeingul, așa că nu pot să spun suficient de multe lucruri bune despre el. Zbor deja de patru ani pe acest avion şi este unul dintre cele mai bune avioane cu care am zburat vreodată. Aterizarea a fost minunată. Avem un coleg nou, care a făcut astăzi cea de-a treia lui aterizare și a făcut o aterizare minunată. Pista este în condiții excelente aici", a spus Robert Lyznicki, pilotul aeronavei.

Este cel mai mare avion care a aterizat vreodată pe aeroporturile din Transilvania.

"Fiind o aeronavă de capacitate foarte mare, are nevoie de câteva caracteristici minime pentru a opera pe un aeroport. Dacă ne raportăm la aeroporturile din Transilvania, faptul că aeroportul din Sibiu are o pistă de 2 kilometri și 630 de metri a fost un element determinant în alegerea aeroportului nostru", a precizat Marius Gârdea, director Aeroportului Internațional Sibiu. 

Aeronava a preluat de la Sibiu aproape 300 de militari din forțele speciale americane. Sâmbătă, tot la Sibiu, va ateriza un Boeing C-17 Globemaster, un avion militar special conceput pentru forțele militare americane. Soldații care vor veni cu acest avion vor participa la exercițiul militar de la Cincu.

Reporter: Adela Mohanu / Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri