Preşedintele elevilor, ales la Braşov

Data publicării:
ALEGERI ELEVI

Unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în cursă este Ioanis Divoiu. Are 17 ani, este elev la Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. Ioanis se consideră o persoană calmă, obiectivă, sociabilă, ambiţiosă şi cu spirit organizatoric. De câţiva ani se implică în acţiuni de voluntariat, iar anul trecut a fost vicepreşedinte în Consiliul Judeţean al Elevilor din Cluj. Acum îşi doreşte să pornească pe un nou drum şi speră să facă schimbări esenţiale.

"Aprobarea statutului elevului, un document esenţial în opinia mea a bunului mers al actului educaţional la noi în ţară, în acelaşi timp consilierea în carieră apoi subfinanţarea, aici intră mai multe aspecte, de la infrastructura sistemului, până la motivaţia profesorilor şi la posibilităţile de a ajunge la şcoală. Elevii navetişti au o mare problemă şi intervine abandonul şcolar", spune Ioanis Divoiu. 

Eduard Mititelu are 17 ani şi este elev în clasa a 11-a, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani. La începutul liceului a fost voluntar pentru Cruca Roşie, iar mai apoi a obţinut funcţia de preşedinte al consilului Şcolar al Elevilor, dar şi de director al departamentului pentru cultură în cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor din Botoşani. Eduard consideră că pregătirea tinerilor pentru o carieră după terminarea şcolii este foarte importantă.

"Problemele pe care le au tinerii se rezumă foarte mult la implementarea a ceea ce au învăţat în timpul şcolii în viitoarea carieră", spune Eduard Mititelu, candidat la Consiliul Naţional al Elevilor.

Singura fată printre candidaţi este Cleopatra Nestor, elevă la Colegiul Naţional "Elena Cuza" din Bucureşti. Anul trecut a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Municipal al elevilor din Bucureşti, iar anul acesta a devenit preşedinte al acestui consiliu.

"Ar trebui să ne îndreptăm mai mult către dezvoltarea personală ale individului. Către valorificarea abilităţilor fiecărui individ. La nivel naţional în sistemul de învăţământ este o foarte bine cunoscută o problemă a subfinanţării a sistemului educaţional", este de părere Cleopatra Nestor. 

Cei trei candidaţi sunt deja la Braşov şi se pregătesc pentru mâine atunci când vor avea loc alegerile, în prezenţa Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, dar şi a fostului Ministru, Ecaterina Andronescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri