Sari la conținut

Prevenirea violenţei împotriva femeilor

Cu astfel de sfaturi le-au întâmpinat poliţiştii locali pe doamne şi domnişoare. Pentru că persoanele de sex feminin sunt mai vulnerabile şi predispuse la tâlhării, ele au fost sfătuite să evite locurile aglomerate, plimbările pe stradă seara, dar şi să aibă grijă de poşete şi telefoane mobile. Acţiunea poliţiştilor a fost binevenită, mai ales că Majoritatea femeilor se simt expuse riscului unui atac.

"Când ne atacă pe noi ca persoană feminină, puterile sunt mai mici la noi", spune o braşoveancă. 

"Nesiguranţa. Şi nu numai pe stradă, nici în casa ta nu mai ai siguranţă. Şi mai ales seara, după anumite ore, şi femei singure. E un pericol să circuli", spune o altă femeie.

"Vara e mai periculos. Chiar ma uit în spate să văd e cineva care îmi trage lănţişorul şi în lift", adaugă o tânără.

Campania poliţiei de prevenire a violenţelor împotriva femeilor nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru că se apropie ziua de 8 martie.

"O bună informare duce la reducerea riscului victimizării, mai ales a femeilor. Femeile sunt o categorie vulnerabilă", a declarat Alina Oltean, inspector poliţie.

Oamenii legii au avut dialoguri pe tema prevenţiei, cu femeile din diferite instituţii publice şi comerciale. Acţiunile poliţiştilor din Braşov vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni.