Primarul G. Scripcaru, reţinut de procurori

Data publicării:
SCRIPCARU BUN

UPDATE 30.06.2015 - Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi doi oameni de afaceri, care controlează societatea BEPCO, respectiv Mihai David şi Simina Costan, au fost reţinuţi aseară pentru 24 de ore de către procurorii DNA Braşov. George Scripcaru e suspectat luare de mită de abuz în serviciu, pentru fapte comise în perioada 2010-2012.

Atât George Scripcaru, cât şi Mihai David şi Simina Costan vor fi prezentaţi astăzi la Curtea de Apel Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Procurorii DNA au început luni dimineaţă percheziţiile în Primărie, la sediul Tetkron, dar şi la sediile companiei private care produce agent termic, într-un dosar în care prejudiciul depăşeşte 30 de milioane de lei.

Procurorii DNA susţin că încălzirea oraşului a fost o afacere pusă la cale de primar şi de câţiva oameni de afaceri cunoscuţi din oraş, care controlează firma care produce căldura şi apă caldă care ajung ăn peste 12.000 de apartamentele din Braşov.

Procurorii spun că primarul George Scripcaru a făcut înţelegeri cu oamenii de afaceri care controlează societatea care produce agent termic în Braşov astfel încât şi CET şi Tetkron, societăţi controlate de consiliul local, au făcut înţelegeri dezavatajoase cu firma privată. Unele active au fost trecute gratuit sau la pret subevaluat în patriomoniul firmei, iar municipiul a cumpărat agent termic peste necesităţile populaţiei. Firma a încasat astfel milioane de lei.

Astfel anchetatorii spun şi că furnizorul de căldura factura mai mult agent termic, ca să încaseze bonusurile prevazute în contract. Procurorii ar fi constatat că s-a ajuns ca CET Braşov să cumpere energie termica de la producator privat care foloseşte bunurile sale în mod gratuit.

Potrivit DNA, instituţia condusă de George Scripcaru a pierdut bani şi pentru că a plătit, prin firma Tetkron, pentru mai multă energie termică decât avea nevoie. Surplusul n-a ajuns în casele oamenilor, ci ar fi fost plimbat prin reţea ori pur si simplu irosit, prin deschiderea capetelor de coloană.

Procurorii DNA l-au chemat la audieri pe omul de afaceri Călin Costan, unul dintre cei care controlează firma care produce agent termic în Braşov. După patru ore de audieri, Costan a părăsit sediul DNA, însoţit de avocatul său. Procurorii nu au luat nicio măsură împotriva lui. La sediul DNA a ajuns şi şefa serviciului de investiţii din Primăria Braşov, dar şi alţi oameni de afaceri din Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri