Primarul şi viceprimarul din Bran, incompatibili

Data publicării:
gheorghe-hermeneanu

În cazul primarului comunei Bran, Gheorghe Hermeneanu, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că din iunie 2008 a îndeplinit şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată la întreprinderea familială aflată pe numele soţiei sale. În plus, inspectorii ANI au constatat şi că primarul comnuei Bran s-a aflat în conflict de interese după ce şi-a încadrat propriul fiu pe postul de consilier la compartimentul de fonduri europene din cadrul Primăriei Bran.

"Gheorghe Hermeneanu a semnat și aprobat, în calitate de primar al comunei Bran, dispoziția prin care fiul său a fost încadrat pe durată determinată, pe postul de consilier la Compartimentul Proiecte Comunitare din cadrul Primăriei Comunei Bran, acesta a încălcat și regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă în perioada 1 octombrie 2010 (data încadrării pe postul de consilier) - 15 august 2011 (data încetării raportului de serviciu)", se arată în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate.

În ceea ce-l priveşte pe viceprimarul comunei Bran, Nicu Rădăcină, ANI a constatat şi în cazul său starea de incompatibilitae, din cauză că, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcțiile de administrator în cadrul a două societăți comerciale.

"Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Rădăcină Dorel Nicu Rareş, viceprimar al Localității Bran, Județul Brașov (mandatul 2012 - 2016), întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcțiile de administrator în cadrul a două societăți comerciale (în perioadele 27 iunie 2012 - 12 noiembrie 2013", se arată în comunicatul emis de Agenția Națională de Integritate.

Cei doi au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare şi au declarat că au luat deja legătura cu avocaţii pentru a contesta deciziile ANI.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri